Visita del Jesus Martí (Dtor.Gral. IVAJ)

Hui dia 20 d’abril hem tingut la sort de rebre una visita molt especial al nostre intercanvi d’Alcossebre. El director general del IVAJ Jesus Martí ens ha visitat i s’ha interessat per el grup de joves d’Agres, Letonia i Polònia. Hem tingut l’ocasió de compartir amb ell uns bons moments contant-li el que estem fent i comentant la importància de la salut mental i la joventut al món rural (temes principals del nostre intercanvi).

Al llarg de 7 dies, un grup de 26 adolescents (13-17 anys), acompanyats per l’equip d’educadors i educadores, estan participant en el programa dissenyat per ells i elles en les reunions de preparació que hem fet estos mesos enrere. (https://amics.eu/rural/archivos/19)

Al grup contem amb 8 joves d’Agres (i dels pobles veins), que estan descobrint les cultures de Polònia i Letònia al mateix temps que estan divertint-se i esforçant-se per presentar les nostres cultures i tradicions. De fet, ja els han ensenyat els nostres balls tradicionals d’Agres i fins i tot algunes paraules en valencià.

Una setmana de Pàsqua molt divertida (i passada per aigua), ací al campament d’Alcossebre – Jaume I, en un entorn privilegiat, davant de la platja i en mig d’un «mini-bosc» mediterràni.

El programa Erasmus+ és la font de finançament d’aquesta activitat, que coordina la nostra entitat AC Amics (www.amics.eu), que ha rebut l’acreditació Erasmus+ per als pròxims anys (de fet som la primera associació amb acreditació Erasmus+ del nostre territori). L’eix principal de la nostra estrategia per aquesta acreditació Erasmus+ és l’empoderament del jovent al món rural (Agres i els pobles del voltant), la creació d’ofertes de qualitat de l’oci educatiu i el recolçament al teixit associatiu en general. Es per això que la visita del Director General del IVAJ al nostre projecte ens plena d’alegria i ens mostra el reconeixment per la feina que desenvolupem.

Grup de joves d’Agres, Polònia i Letònia amb Jesus Martí (Dtor.Gral. del IVAJ)